Tandheelkundig implantaat

Tandheelkundige implantaten zijn titanium metaalschroeven die in het kaakbot worden geplaatst om een of meer valse tanden te ondersteunen door als tandwortel te fungeren. Valse tanden die over implantaten worden geplaatst, worden tandkronen genoemd. Wanneer er meerdere ontbrekende tanden zijn, is een vaste brug (meerdere kronen) verankerd aan implantaten.

De tandartsen van Clinique Ouché spreken vloeiend Engels. Bovendien ontvangen ze een zeer uitgebreide tandheelkundige opleiding aan de universiteit, daarom zijn Turkse tandartsen erg populair bij internationale tandheelkundige patiënten.

Clinique Ouché biedt 5 jaar garantie, wat betekent dat als er zich complicaties voordoen, er geen extra kosten in rekening worden gebracht.

Clinique Ouché gebruikt alleen tandheelkundige implantaten van de hoogste kwaliteit gebruikt.

 

Tandheelkundige implantaten worden in één sessie geplaatst. Tandenextracties, bottransplantatie, sinusliften worden ook op dezelfde sessie uitgevoerd als dat nodig wordt gevonden.
Over de implantaten worden tijdelijke prothesen of tanden vervaardigd en gebonden. Gedurende 3-6 maanden vindt de biologische binding van implantaten aan het kaakbot plaats. Daarna reizen de patiënten voor de tweede keer naar Turkije. Bij het tweede bezoek worden tandafdrukken van de patiënten genomen en wordt de prothese vervaardigd door het eigen digitale tandtechnisch laboratorium van Clinique Ouché: DentLab. Zodra de protheses klaar zijn, worden ze gebonden over de implantaten.

Porseleinen fineer/zirkonia kronen (Facings)

Porseleinen fineer/zirkonia kronen

Porseleinen fineer is een dunne laag porselein en wordt alleen op de voorkant van de tanden aangebracht met minimale tandglazuurverwijdering.

Tandkronen worden aangebracht door uw natuurlijke tanden tot kleinere stukken bij te knippen en kunsttanden eroverheen te binden. Als alternatief worden kronen over tandheelkundige implantaten geplaatst of als bruggen gebruikt.

Wat zijn de verschillen tussen kronen en fineer?

Kronen en fineer zijn zeer vergelijkbare esthetische toepassingen. Het belangrijkste verschil tussen fineer en kronen is dat het fineer alleen het vooroppervlak van de tanden bedekt en dat deze minder tandstructuurverwijdering vereist tijdens het aanbrengen. Tandkronen bedekken alle delen van de tand en vereisen meer structuurverwijdering voor de fitting. De reden waarom fineer duurder is dan kronen, is omdat fineer een zeer delicate techniek is. Er is niet alleen heel hard laboratoriumwerk vereist, maar ook de tandarts die ze toepast, moet over een soort vakmanschap beschikken. Merk op dat fineer en kronen beide qua uiterlijk exact hetzelfde resultaat geven omdat ze op dezelfde onderconstructie zijn gebaseerd.

Hoeveel soorten fineer zijn er?
  • Composietfineer: deze wordt gebruikt voor kleine bevestigingen op de voortanden.
  • Porseleinen fineer: deze wordt gebruikt voor de hele glimlach-make-over. Deze heeft de voorkeur bij patiënten die hun natuurlijke tanden willen behouden en ook hun glimlach willen verbeteren door de vorm en de kleur van hun tanden te veranderen.
  • Lumineers: deze zijn ook porseleinen fineer, maar ze zijn gebonden zonder tandglazuurverwijdering. De patiënt moet een geschikte beet hebben voor deze procedure.
Wat zijn de soorten tandkronen?
  • Porselein versmolten met metalen kronen: het zijn betaalbare kronen. Metalen kronen zijn bedekt met porselein.
  • Zirconia-kronen: het zijn zeer esthetische en sterke kronen. Afhankelijk van de keuze van de patiënt kunnen voor deze kronen natuurlijke of heldere kleurtinten worden bepaald. Bijna alle soorten tanden zijn geschikt voor deze procedure.
  • Keizerinkronen: ze zijn meestal gemaakt met e-max materiaal. Keizerinkronen hebben de voorkeur van de patiënten die willen dat hun kronen worden gemaakt met zeer heldere tonen en ook natuurlijke lichtreflectie. Een tandartsonderzoek is vereist om de geschiktheid te beoordelen.

All-On-4-behandeling

Met de All-On-4-behandeling kunnen 4 tandheelkundige implantaten de volledige boogvormige en niet-verwijderbare prothese ondersteunen. Het helpt kostbare, tijdrovende en complexe operaties zoals sinusliften en bottransplantaties te vermijden. Direct na de implantatie kan het vaste kunstgebit over implantaten worden gebonden, waardoor de patiënten in slechts 1 dag een gloednieuwe glimlach hebben.

Hoe is All-On-4 anders dan andere tandheelkundige implantatiemethoden?

Met de All-On-4-behandeling kunnen 4 tandheelkundige implantaten de volledige boogvormige en niet-verwijderbare prothese ondersteunen. Het is de enige methode waarmee de patiënten gedurende een periode van 3 maanden een vaste tijdelijke prothese kunnen krijgen. Bij andere implantatiemethoden kunnen de patiënten alleen een verwijderbare prothese hebben voor de genezingsperiode.

Bovendien helpt het kostbare, tijdrovende en complexe operaties zoals sinusliften en bottransplantaties te vermijden. Daarom bespaart deze methode niet alleen het budget, maar het verkort ook de behandeltijd.

All-On-4-behandeling wordt meestal toegepast op de dentale patiënten die geen tanden in hun mond hebben, of voor de patiënten die nog een paar tanden over hebben om te worden geëxtraheerd.

De geschiktheid voor de All-On-4-methode kan alleen worden bepaald door panoramische tandheelkundige röntgenfoto’s en 3D-tomografiescans.

Hoe ziet de permanente All-On-4-prothese eruit?

All-On-4-prothese ziet er erg esthetisch uit. Deze heeft een grote doorschijnendheid en een natuurlijke uitstraling kan op dezelfde manier worden bereikt als de kroon van zirkonia. Deze is ook erg sterk en duurzaam.

Afspraak maken