Borst Esthetiek

Ideale borstvorm

De borsten zijn een typisch symbool van het vrouwelijke geslacht en hebben altijd een fascinerend en verbazingwekkend effect gehad. Van het feit dat de borsten dienen als borstvoeding en dat ze de biologische realiteit en het moederschap ingrijpend weerspiegelen, tot de historische perceptie van de artistieke vorm in de Romeinse beeldhouwkunst.

De ideale esthetische vorm van de borsten is eigenlijk een controversieel onderwerp in de esthetische chirurgie. Hoewel de esthetische normen variëren van cultuur tot cultuur, maar het lijkt erop dat over de hele wereld geloof te bestaan in de ideale vorm van borsten over de hele wereld. Volgens wereldwijde studies door esthetische chirurgen wordt de optimale borstvorm gedefinieerd als een complexe parabolische structuur bestaande uit twee semi-parabolische helften die dezelfde elliptische basis delen en de bovenste en onderste helft van de borst zich elk in een denkbeeldig vlak bevinden. De tepel moet aan de bovenzijde van de borst zitten op het punt waar het bovenste gedeelte 60% en het onderste gedeelte 40% is en de borsten moeten in een iets lagere positie staan.

Roterende inwendige BH gebruikt

Deze nieuwe methode kan worden gebruikt bij borstverkleining en esthetische borstliftoperaties. Zorgt voor een stevige en natuurlijke silhouet van de borsten met een optimaal esthetisch resultaat.

 

De methode is gebaseerd op de vorming van het borstweefsel en de voorbereiding ervan in een bepaalde vasculaire structuur. Het borstweefsel wordt op deze specifieke vaatvorming geplaatst en vervolgens gedraaid om een vouw over een luspunt te creëren.

Deze manoeuvre geeft de tepel de optimale positionering. Het onderste deel van de gevormde borst wordt vervolgens met behulp van een speciale invoegtechniek aan de borstwand bevestigd als een zwevende beugel of ophangbeugel, die dan een inwendig BH-mechanisme vormt.

Uiteindelijk resulteert de combinatie van beide technieken in de volheid van het bovenste deel van de borst, die met andere chirurgische methoden moeilijk te bereiken is. Daarbij wordt de ideale verhouding van 60/40 (bovenste en onderste deel van de tepel) verkregen.

Afspraak maken