3D Neuscorrectie

FEITEN OVER NEUS ESTHETIEK

  • Patiënten die een neusoperatie willen ondergaan, ervaren altijd angst en stress over hun uiterlijk na de operatie.
  • Een belangrijke bepalende factor voor een succesvolle operatie is een goede chirurgische planning, die afhankelijk is van de gezichtsmetingen door de chirurg.
  • De gezichtsmetingen geven een voorlopige kwantitatieve analyse en deze informatie wordt numeriek vastgelegd.
  • De metingen bestaan uit lengten en invalshoeken, waarbij elke meting bepalend is voor de relatie tussen neus en gezicht en de onderliggende neusstructuur.

WAT IS 3D VIRTUELE CHIRURGIE PLANNING VOOR NEUSCHIRURGIE?

We gebruiken bij deze behandeling medisch toepasbare 3D-beelden van het gezicht in combinatie met accurate metingen van het gelaat en de neus van de patiënt in kwestie. Dit om de operatie in de digitale omgeving nauwkeurig te kunnen plannen en te simuleren. In eerste instantie met behulp van een virtuele neuscorrectie en haptische technologie. Chirurgen passen zo hun chirurgische kennis toe om de aanbevolen metingen te verkrijgen. Deze metingen worden vervolgens ingevoerd in de 3D-software. Vervolgens worden naar aanleiding van deze metingen patiënt specifieke instrumenten voor eenmalig gebruik vervaardigd met behulp van 3D-printers en tegelijkertijd gebruikt als een meetinstrument tijdens de feitelijke operatie.

Afspraak maken